Meest gestelde vragen

Type hier je vraag:
Gerelateerde vragen over Opmaak van mijn kaartje
- Waar kan ik de maat van mijn kaart zien?

Het formaat staat vermeld onder de kaartnaam als je het kaartje selecteert. Ook in je winkelmandje staat het formaat achter de kaart en kun je er bijpassende enveloppen bij uitzoeken. In je account zou je het formaat zelf aan de naam van het kaartje kunnen toevoegen.

- Ik krijg de naam niet in het midden

Dit kan met 'Uitlijnen op zijde'. Als je die openklikt kun je hier tekstvlakken uitlijnen op het midden van de kaart. Zo kan je gemakkelijk alle vlakken precies onder elkaar plaatsen. LET OP: Vanwege de donkergrijze rand van 3mm moet je deze 3mm optellen bij het midden van de kaart. Bij een kaart van 130x130 (mm) is bij het linkervlak het midden dus 65+3=68. Bij het linkervlak is het 130+65+3=198.

- Kunnen jullie mij helpen met de opmaak van mijn kaartje?

Bij Poppycards helpen wij jullie graag met de opmaak van jullie kaartje. Je kan het zelf doen maar wij kijken ook graag met je mee. Heb je je kaartje opgemaakt én opgeslagen in jullie account, vul dan het 'Ik heb HULP nodig formulier'. Dan kunnen onze vormgevers een professionele blik werpen op jouw kaartje. We doen dan een voorstel voor onze opmaak in een kopie van het kaartje. Dan kan je zelf kiezen welke opmaak je het beste bevalt.

- Ik wil iets in het bestaande ontwerp aanpassen. Kan dat?

Bij aan aantal kaartjes kun je kiezen uit verschillende achtergronden die je kunt plaatsen. Bij de DIY (Do It Yourself) kaartjes heb je nog meer vrijheid qua ontwerp. In de overige gevallen is het niet mogelijk om in de editor het ontwerp te wijzigen. Maar je kunt ons vragen het ontwerp voor je te veranderen. We kunnen dan kleur, formaat of lay-out voor je aanpassen.

- Ik wil graag een geheel eigen ontwerp. Kan dat ook?

Natuurlijk kan dat! Je kunt zelf een illustratie aanleveren, of wij maken er eentje voor je. Lees hier meer over een kaartje op maat: www.poppycards/op-maat-gemaakt/

- Waar moet ik op letten als ik mijn kaartje zelf opmaak?

Er zijn een paar tips waar je op moet letten.
1. Staat de tekst niet te dicht bij de randen. Houd ca 0,5 tot 1 cm tussen de rand van de kaart en de tekst. Je kan de knop 'Toon veiligheids marge' aanzetten in de editor, dan zie je precies aangegeven waar je binnen moet blijven.
2. Gebruik niet teveel lettertypes en -groottes door elkaar. Dan wordt het rommelig.

- Mijn kaartje staat vergrendeld en ik kan deze niet meer bewerken. Wat nu?

Als je je kaartje besteld (als proef of als oplage) dan wordt deze automatisch vergrendeld om veiligheidsredenen. Je kan je kaartje wel weer bewerken maar dan moet je eerst een kopie van het kaartje maken. Onder het kaartje zie je een symbool staan met 2 vierkantjes. Als je hierop klikt, wordt je kaartje gekopieerd.

- Waarom staat jullie logo op de kaart?

Achterop vind je ons logo, zodat de ontvanger kan zien via welke webshop het kaartje is besteld. We hebben dit bewust klein geplaatst. Het is helaas niet mogelijk om het logo te verwijderen.

- Wat betekent DIY?

Do It Yourself - oftewel - doe het zelf.Bij een aantal kaartjes en sluitzegels kun je zelf een heleboel veranderen, meer dan alleen achtergrond en tekst. Je kunt illustraties toevoegen, draaien, van kleur veranderen, een achtergrond kiezen, enz.